Træning af hunden

Selvom mine hunde er sofahunde, er det ikke ensbetydende med mangel på træning og motion.

Jeg træner dem i lidt forskelligt, bl.a:

– ringtræning

– svømning

– agility

– lydighed

Jeg træner mine hunde med positiv forstærkning altså, hvor al ønsket adfærd belønnes og uønsket adfærd ignoreres.

En af mine foretrukne metoder er klikkertræning, som er baseret på netop dette princip.

Ringtræning:

Er træning baseret på udstilling, dvs. at hunden bl.a. skal lære at gå pænt i lineføring, skal lære at stille op, finde sig i fremmed berøring og en masse andet som den vil blive udsat for på en udstilling.

Svømning:

Foregår i et DOXX hundecenter, hvor hunden svømmer i et 8 kantet bassin for at styrke kondition og muskelsætning, desuden er det koncentreret samvær mellem hund og ejer.

Agility:

Er en slags forhindringsbane som består af flere forhindringer som også er tillidsøvelser. Fx. lange vinklede rør som hunden skal igennem, balancebom, vippe osv., men også spring og slalom.

Denne disciplin kræver et lynhurtigt overblik og en tæt og positiv kontakt imellem hund og ejer. Desuden kræver det at den grundlæggende lydighed er på plads.

Lydighed:

1. trin i lydighed, starter som regel på et hvalpemotivationskursus. Her skabes den grundlæggende og vigtige kontakt hund og ejer imellem og hunden får en masse sociale færdigheder. Næste step er unghundehold og herefter kan det være såkaldte lydighedshold, hvor sværhedsgraden af øvelser stiger markant. Vi træner ved Ribe Hundevenner, dels fordi det er dejligt tæt på, men også fordi der trænes efter samme principper som vi bruger hjemme.

DKK’s kredse rundt om i landet, tilbyder ofte ringtræning, hvalpemotivationskurser m.m., hvad de tilbyder i din kreds, kan du se hvad at gå ind på lokalkredsens hjemmeside.